Окупанти під Бахмутом виснажені контрнаступом ЗСУ – ISW

Окупанти під Бахмутом виснажені контрнаступом ЗСУ – ISW

Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму черговому зведенні про ситуацію на фронті робить висновок, що російські підрозділи, які захищають Бахмут, значною мірою виснажені контрнаступом Збройних сил України.

Експерти ISW нагадують про заяви командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, за словами якого українським військовим вдалося прорвати оборону російських військ у районі Бахмута. Протягом останнього тижня ЗСУ заявили про звільнення двох важливих населених пунктів на флангах Бахмута – Андріївки та Кліщеївки.

«Наразі ISW не може оцінити міцність і розмах російських оборонних укріплень у районі Бахмута, хоча сили РФ, ймовірно, зміцнили свої лінії під Бахмутом не так сильно, як на півдні України», – йдеться у звіті.

За оцінками авторів звіту, «російські сили на південь від Бахмута, ймовірно, виснажені недавніми спробами утримати Кліщеївку та Андріївку».

«Захоплення Україною цих двох населених пунктів, які захищають ключові шляхи постачання Бахмута, демонструє, що цим військам, швидше за все, буде важко відновити свою боєздатність та протистояти подальшому українському наступу», – вважають експерти ISW.

Поділитись