Окупанти накопичують війська на Харківщині для нового наступу

Окупанти накопичують війська на Харківщині для нового наступу

На ділянці від Райгородки до Нововодяного росіяни наростили до 10 тисяч особового складу та близько 450 одиниць військової техніки, з яких 200 — артсистеми. Мета нарощування ударного кулака — спроба повторити минулорічний наступ на Борову.

Про це пише DeepState.

«Проти ворога протяжну оборонну лінію на напрямку наразі утримує 3 ОШБр. Проте, сили залишаються неспівмірними, окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усіє смуги наступу», — заявили у DeepState.

За інформацією аналітиків, ворог розгорнув сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: сім мотострілецьких, два танкових та два артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність «шторм v», «чорна мамба», «фіксики» та «чвк патріот». Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14.

«Останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3 Окремої штурмової бригади. Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від двох до чотирьох сотень свіжомобілізованих солдатів рф. Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування. Поки що тактика «м’ясних штурмів» не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошуємо, що сили далеко не рівні», — наголосили у DeepState.

За наявною у аналітиків інформацією, противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Поділитись