Окупанти наблизилися до південної околиці Авдіївки

Окупанти наблизилися до південної околиці Авдіївки

Армія РФ в Авдіївці наблизилася до мікрорайону «9-й квартал» на південній околиці міста.

Про це повідомляє український військовий ресурс DeepState.

Розширення російського контролю у цьому районі помітно картою паблика.

«Це комплекс 9-поверхових будинків, який має ключове значення для контролю над містом. Зараз на південній околиці Авдіївки йдуть важкі бої – атаки та контратаки з обох боків», – коментує цей висновок головний редактор сайту «Цензор» Юрій Бутусов.

Він вважає критично важливим не допустити захід РФ до цих висотних будинків: захоплення панівної висоти дозволить РФ переглядати і вражати дронами цілі по всіх дорогах у місті і знаходити цілі для авіаударів.

«Бої за Авдіївку не будуть схожі на бої за Бахмут. Якщо ворог захопить 9-й квартал, утримувати все місто стане тактично невигідним. Зараз наші оператори дронів мають тактичну перевагу. І його не можна втратити, оскільки в сучасній війні втрата тактичних переваг у застосуванні дронів вже нічим не можна компенсувати – ні героїзмом, ні кількістю людей», – пише Бутусов.

Раніше повідомлялося, що росіяни увійшли до Авдіївки з півдня. За одними даними, їх вдалося звідти вибити. Однак багато українських військових аналітиків говорять, що противник все ще в цьому районі і намагається закріпитися.

Поділитись