Окупанти наближаються до розгрому Покровська – The Economist

Окупанти наближаються до розгрому Покровська – The Economist

Росія близька до розгрому життєво важливого українського міста Покровськ Донецької області. Попри те, що Україна атакує Росію, вона програє ще одну ключову битву.

Про це пише видання The Economist.

Для місцевої мешканки Ніни Уварової це не перша евакуація. Перший раз вона тікала у дворічному віці від сил Вермахту, що наступали. Зараз, у віці 84 років, вона тікає від армії Володимира Путіна. Вчителька-пенсіонерка склала найцінніше у п’ять мішків. Син допоміг їй віднести це все в евакуаційний потяг до Львова. Емоції повертають спогади про її першу втечу.

«Вибухи, стрілянина, переховування в підвалах, я все це пам’ятаю досі», – пригадує жінка, додаючи, що рішення залишити дім було складним, але росіяни на підступах до Покровська не залишили вибору. 

Покровськ з населенням 59 000 осіб на передовій  практично з початку війни. Але лише впродовж останнього місяця його майбутнє опинилося під серйозною загрозою. Росія розглядає його захоплення як стратегічну мету, відкриваючи наступ на великі міста Дніпро та Запоріжжя. Велика надія України полягала в тому, що несподіваний наступ на Курську послабить тиск. Але просування Росії прискорилося.

Поділитись