Окупанти можуть обстрілювати тил України обмеженою кількістю ракет

Окупанти можуть обстрілювати тил України обмеженою кількістю ракет

Наступні тижні покажуть, чи будуть російські загарбники обстрілювати тил України обмеженим боєкомплектом невеликої кількості ракет.

Про це військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко сказав в ефірі програми «Говорить великий Львів» на регіональному телеканалі NTA.

«Наступні тижні покажуть, яка саме тактика обрана росіянами. Тому що, дійсно, в них обстріли загально відбувалися 1 червня, потім – 8 липня, потім – 26 серпня. Саме у цей період масштабні, масовані удари. Але, після цього почалася дорозвідка, після 26 серпня, і вони час від часу почали використовувати обмежений боєкомплект», – сказав Коваленко.

Він пояснив, що обмежений боєкомплект – це не масований удар, а коли напади здійснюються різними видами повітряних засобів на рівні лише 10-15 ракет і ударних дронів типу «Шахед».

«Росіяни зараз наносили удари з паузами десь 3-4 доби. Це дуже нагадує тактику травня 2023 року, коли вони почали обстрілювати Київську область, Київ і територію України обмеженим ракетним боєкомплектом кожні приблизно 2 дні… Цілком можливо, що вони зараз вирішили повернутися до цієї тактики, тим більше, що їх можливості виробництва ракет дозволяє такими невеликими паузами накопичувати відповідний боєкомплект і задіювати його через три-чотири дні», – наголосив Коваленко.

У цьому зв’язку, експерт переконаний, що найближчі тижні покажуть, чи будуть росіяни застосовувати таку тактику й надалі, або призупиняться в основному для терору тилової України лише «шахедами» і накопичуватимуть ракети на початок опалювального сезону. Також він звернув увагу, що росіяни на початку вересня обирали напрямки траєкторії польоту ракет, аби ешелонованість ППО була найменшою.

«Тобто, цілком імовірно, що наступний удар, якщо вони планують, може бути орієнтований як на захід України, або це може бути центральна Україна. Тобто може бути орієнтований на ті області, які мають найменше насичення саме засобами протиповітряної оборони», – сказав Коваленко.

Він додав, що коли ракети спрямовуються у такі області, то мають більшу вірогідність прориву і менше вірогідність протидії з боку ППО.

Поділитись