Окупанти модернізували снаряд “Краснопіль”для застосування з літаків

Окупанти модернізували снаряд “Краснопіль”для застосування з літаків

На Росії розроблено модифікацію артилерійського снаряду “Краснопіль” для застосування з повітряних носіїв, повідомив начальник рашистського Конструкторського бюро приладобудування імені академіка А.Г. Шипунова Семен Погорельський.

“Є артилерійські комплекси високоточні, там ціла родина. Основа – це “Краснопіль”, є модифікації, які стріляють з мінометів, є модифікації, які стріляють з повітряних носіїв”, – сказав він та додав, що “цей снаряд непростий, має свої хитрощі, яких розробникам довелося вдатися, щоб домогтися простоти конструкції та надійної роботи”.

Артилерійський снаряд калібру 152 міліметрів “Краснопіль”, що застосовують терористи в Україні на їхню думку “підтвердив свою високу точність, у тому числі за рухомими цілями”.

Снаряд має напівактивну лазерну головку самонаведення та наводиться на лазерний промінь, відбитий від мети. У рамках спецоперації російські військові застосовують розвідувально-вогневий контур – артилерійська установка зі снарядом “Краснопіль” плюс дрон з лазерним далекоміром цілепокажчиком, який баражує в районі цілі. Коригування траєкторії снаряда при підльоті до об’єкта, що уражується, виконується аеродинамічним кермом.

Поділитись