Окупантам поставили завдання взяти Часів Яр до 9 травня

Окупантам поставили завдання взяти Часів Яр до 9 травня

Головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що російське військове керівництво поставило завдання взяти Часів Яр до 9 травня.

За його словами, РФ зосереджує зусилля для прориву оборони на захід від Бахмута, щоб вийти до каналу Сіверський Донець-Донбас і захопити Часів Яр.

За його словами, піхоті росіян вдалося вийти в мікрорайон «Новий» (східна частина міста), проте, як заявляє головком ЗСУ, «їх знищили ударами дронів та з артилерії українські військові».

Сирський також повідомив, що бригади, що перебувають на цьому напрямку, посилили додатковими боєприпасами, дронами і засобами РЕБ.

Нагадаємо, за твердженням російських військових пабліків, армія РФ закріпилася на околицях Часового Яру і веде бої вже безпосередньо в ньому. Але про те, що вони поставили завдання взяти місто до 9 травня, росіяни не заявляли.

У будь-якому випадку захопити до цієї дати добре укріплене місто малореально. Тільки якщо українські війська самі з нього відступлять, що теж не виглядає реалістичним, тому що Часів Яр – це центр оборони всієї півночі Донецької області.

Інше питання, що загальна військова ситуація для ЗСУ на цьому напрямі тяжка. Росіяни атакують і, якщо зможуть закріпитися у східній частині міста, то поступово почнуть просуватися далі, захоплюючи квартал за кварталами. Але, судячи з темпів просування РФ в інших населених пунктах (Бахмут, Авдіївка, Новомихайлівка), підуть на це у них не тижні, а місяці.

Крім того, є думка, що РФ не має наміру розвивати наступ на півночі Донбасу (що є дуже складним завданням, на що потрібно виділити великі сили), а ставить за мету закріпитися і зайняти оборону на східному березі каналу Сіверський Донець – Донбас. А головні удари весняно-літньої кампанії завдати за іншими напрямками.

Поділитись