Обвинувачений у змові в Німеччині принц Генріх XIII відвідував російських дипломатів

Обвинувачений у змові в Німеччині принц Генріх XIII відвідував російських дипломатів

Принц Генріх XIII, якого прокуратура Німеччини назвала одним із лідерів підготовки державного перевороту в країні, зустрічався з російськими дипломатами в генконсульстві РФ у Лейпцигу.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела, близькі до розслідування.

За даними видання, Генріх XIII, нащадок 700-річного роду Ройссов, двічі відвідував російське консульство у Лейпцигу, де, як стверджується, зустрічався з російськими дипломатами. Один із таких візитів відбувся у червні в День Росії. При цьому слідство не має жодних доказів того, що російські дипломати обговорювали або якось підтримували змову.

За даними джерел NYT, у схованках учасників запланованого держперевороту було знайдено 40 одиниць вогнепальної зброї та тисячі набоїв. Також під час рейдів було виявлено документи з клятвами учасників угруповання “Громадяни рейху” щодо нерозголошення планів держперевороту. Вони було зазначено, що порушення договору карається смертю.

Раніше повідомлялося, що у підозрюваних у підготовці держперевороту у Німеччині вилучили золото, срібло, пістолети, мечі, електрошокери та бойові каски. Крім того, правоохоронці конфіскували у “Громадян рейху” понад €130 тис. Стверджується, що “Громадяни рейху” планували штурм Бундестагу, а також вбивство канцлера. Вони збиралися створити тимчасовий уряд, який “мав вести переговори про новий державний порядок” у Німеччині.

Поділитись