ОБСЄ має намір евакуювати весь свій персонал з України

ОБСЄ має намір евакуювати весь свій персонал з України

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявила, що якнайшвидше «тимчасово евакуює» всіх членів своєї міжнародної місії з України.

Оновлення з’явилися у заяві, опублікованій генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Марією Шмід.

Шмід зазначив, що рішення про відкликання співробітників ОБСЄ з України було “через триваючі бойові дії та погіршення безпекової ситуації” в країні.

Речник Секретаріату підтвердив CNN, що члени Спеціальної моніторингової місії (SMM) будуть серед евакуйованих.

«Відданість та хоробрість співробітників ОБСЄ заслуговують на похвалу, – йдеться у заяві Шміда. – ОБСЄ негайно створила Спеціальну моніторингову місію (СММ) у 2014 році, і віддані чоловіки та жінки цієї місії були нашими неупередженими очима та вухами на місцях. по всій країні».

Генеральний секретар сказав, що рішення про евакуацію «було прийнято нелегко, і переїзд має бути тимчасовим», зазначивши, що «у нас є спадщина, якою можна пишатися в країні. Ми з нетерпінням чекаємо відновлення наших місій, коли дозволять обставини».

Заява Шміда завершилася словами, що «безпека відданих справі жінок і чоловіків, які служать неупередженими очима та вухами міжнародної спільноти на місцях по всій країні, є обов’язковою».

Поділитись