Нова Зеландія відправить Україні $2,8 млн для закупівлі нелетальних військових товарів

Нова Зеландія відправить Україні $2,8 млн для закупівлі нелетальних військових товарів

Глава новозеландського уряду Джасінда Ардерн повідомила, що країна також направить 1 млн. новозеландських доларів ($630,5 тис.) на адресу Міжнародного кримінального суду.

Нова Зеландія розширить допомогу Україні та її підтримку, направивши кошти на закупівлю нелетальних товарів військового призначення для цієї країни та збільшивши чисельність військового персоналу, який проводить навчання українських солдатів. Про це повідомила у понеділок голова новозеландського уряду Джасінда Ардерн.

“Як доповнення до вже наданої Україні допомоги, загальний обсяг якої перевищує 33 млн новозеландських доларів ($20,8 млн), <…> ми направимо ще 4,5 млн новозеландських доларів ($2,8 млн) ) на адресу цільового фонду НАТО для придбання нелетальних військових товарів, таких як аптечки першої допомоги, паливо, засоби зв’язку та сухі пайки”, – зазначила Ардерн, зазначивши, що також буде збільшено чисельність співробітників Міноборони Нової Зеландії, спрямованих на навчання [українських військовослужбовців] “.

Крім того, Нова Зеландія направить 1 млн. новозеландських доларів ($630,5 тис.) на адресу Міжнародного кримінального суду (МКС). “Міжнародні зусилля щодо притягнення людей до кримінальної відповідальності за військові злочини та злочини проти людяності є пріоритетом для України у довгостроковій перспективі”, – зазначила глава МЗС країни Нанаія Махута, зазначивши, що Нова Зеландія відрядить у МКС старшого офіцера ЗС країни для забезпечення правосуддя.

Раніше Міноборони Нової Зеландії направив 30 військових інструкторів до Великобританії для організації навчання українських військових роботі з артилерійською зброєю L119. Крім того, Нова Зеландія направила літак C-130 Hercules для транспортування та розподілу військової допомоги Україні. З виділених Києву 33 млн новозеландських доларів понад половину (17,5 млн новозеландських доларів (близько $11 млн) було спрямовано на закупівлю зброї та боєприпасів).

Поділитись