Німці захистили «Північний потік-2» і назвали Росію надійним постачальником газу

Німці захистили «Північний потік-2» і назвали Росію надійним постачальником газу

Зручний російський газопровід «Північний потік – 2» як більмо на оці США.

Про це заявили читачі німецького журналу Der Spiegel.

Вони відреагували на матеріал видання про зустріч американського лідера Джо Байдена з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і їх переговори на тему «ПП-2». Журнал відзначив, що Вашингтон активно протистоїть російським проектом, і це опір зачіпає всі партії в США.

«А з якої причини виник це опір, ніхто так і не пояснив. Не може ж воно залежатиме тільки від експортних бажань сланцевої індустрії!» – обурився німець.

«Цілком очевидно, що США зацікавлені в поставках свого зрідженого газу. Танкерами. Тому зручний газопровід з Росії для них як більмо на оці. Наскільки надійний партнер США, невідомо», – зазначив користувач Мережі.

Читачі видання також вказали на надійність Росії як постачальника газу. Європа почала закуповувати природний ресурс у Москви близько 50-ти років тому, і за цей час не було ніяких проблем.

Американський оглядач Марко Марсилі раніше розповів про долю «ПП-2» після відходу Ангели Меркель з поста канцлера Німеччини. Кадрові перестановки ніяк не позначаться на відносинах Москви і Берліна.

Поділитись