Нікарагуа і Крим підпишуть угоду про економічне співробітництво

Нікарагуа і Крим підпишуть угоду про економічне співробітництво

Міністерство закордонних справ Нікарагуа і рада міністрів Республіки Крим підпишуть угоду про економічне і торговельне співробітництво, повідомив радник президента Нікарагуа Лауреано Ортега Мурільо.


“Ми збираємося <…> працювати над тим, щоб в короткостроковій перспективі можна було встановити зв’язок з нікарагуанських компаніями, щоб налагодити ділові зв’язки і почати торгівлю між цим регіоном і нашою країною”, – заявив

Ортега Мурільо за підсумками зустрічі з делегацією високого рівня Республіки Крим, яка перебуває з візитом в центральноамериканській країні.

Делегацію Криму на переговорах в Нікарагуа очолює так званий заступник голови ради міністрів регіону Георгій Мурадов, в числі учасників – міністр фінансів півострова Ірина Ківік. З нікарагуанської сторони, крім Ортеги Мурільо, в переговорах взяли участь міністр фінансів і співголова змішаної міжурядової комісії Росія-Нікарагуа Іван Акоста і міністр промисловості і торгівлі Орландо Солорсано.

За словами Ортеги, який консультує уряд в питаннях інвестицій, торгівлі та міжнародного співробітництва, двостороннє співробітництво з Росією можна зміцнити шляхом встановлення прямих торговельних відносин з Кримом. Він відзначив високий рівень розвитку російського регіону в сферах сільського господарства та туризму, а також реалізацію проектів в галузі поновлюваних джерел енергії. На думку чиновника Крим може стати новим ринком для нікарагуанських продуктів, таких як кава, какао, сигари, цукор, риба, молюски та ракоподібні.

Поділитись