Нідерланди допоможуть Україні отримати патрульні судна та нададуть ракети для Patriot

Нідерланди допоможуть Україні отримати патрульні судна та нададуть ракети для Patriot

Нідерланди нададуть Україні більше ракет для системи протиповітряної оборони Patriot, щоб країна змогла захиститися від російських ракетних атак протягом зими, а також допоможуть отримати патрульні судна для того, щоб забезпечити безпеку зернового коридору.

Про це прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав на брифінгу в Одесі.

«Нідерланди допоможуть Україні в отриманні патрульних суден для того, щоб забезпечити безпеку зернового коридору. Ми свідомі того, що зима наближається, і Росія захоче завдати якомога більше шкоди Україні в цей період. Тому Нідерланди відправлять Україні додаткові ракети для Patriot. Ми зобов’язалися надати літаки F-16 Україні. Разом із Румунією та Данією ми займаємося підготовкою пілотів», − сказав він.

Відомо, що Володимир Зеленський і Марк Рютте відвідали порт Одеси й оглянули місця влучання російських ракет і дронів.

«В Україні ми бачимо спротив, бачимо бажання боротися, бажання перемагати як серед цивільних, так і серед військових. Сьогодні ми були в порту Одеси й бачили, як люди роблять усе можливе для того, щоб зберегти й підтримати своє життя, та досягають у цьому успіху», – додав Марк Рютте.

Також прем’єр-міністр заявив, що Нідерланди виділять понад €100 мільйонів допомоги Україні, для  відновлення та забезпечення енергобезпеки напередодні зими.

Поділитись