Незважаючи на санкції, РФ продовжує отримувати необхідні електронні компоненти для зброї

Незважаючи на санкції, РФ продовжує отримувати необхідні електронні компоненти для зброї

У Королівському об’єднаному інституті Великобританії (RUSI) впевнені, що знають спосіб досягти повної деградації російської оборонної промисловості.

Для цього, на думку західних дослідників, не дозволяти Росії закуповувати електронні компоненти західного виробництва. Про це журналістам британської медіакорпорації ВВС заявив старший науковий співробітник RUSI Джек Уотлінг.

Британські експерти впевнені, що без західної електроніки найпередовіша зброя Росії перетвориться на «груду заліза». Звичайно, уряди країн НАТО ввели обмеження на постачання в РФ продукції військового та подвійного призначення, але це мало допомогло. Незважаючи на санкції, стверджує Уотлінг, Росія продовжує одержувати необхідні компоненти із Заходу.

У звіті RUSI стверджується, що російська військова техніка містить близько 450 видів різноманітних імпортних комплектуючих, більшість із яких випускається у Сполучених Штатах. Є також компоненти японського, корейського, тайванського виробництва, а також створені в країнах Європи.

Щоб припинити всі ці легальні та нелегальні постачання, автори звіту пропонують посилити контроль за експортом у західних країнах. Крім цього, вважають вони, слід перешкоджати розвитку електронної промисловості у державах, які співпрацюють із Росією. На думку дослідників, ще необхідно відслідковувати та припиняти будь-які спроби третіх країн займатися реекспортом мікроелектроніки російським споживачам.

Поділитись