Невдачі під Вугледаром свідчать про низький рівень підготовки росіян, – ISW

Невдачі під Вугледаром свідчать про низький рівень підготовки росіян, – ISW

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, кадри невдалого російського штурму під Вугледаром стали черговою точкою невралгії у російському інформаційному просторі.

Для російських військкорів це новий привід для критики військового керівництва.

“Один російський блогер заявив, що командувач східного угруповання військ генерал мурадов несе відповідальність за російські тактичні невдачі навколо Вугледара”, – зазначено у звіті ISW.

У російському блогерському середовищі знову звучать заклики до публічних судів для покарання високопоставлених офіцерів, які неодноразово зазнають невдачі на полі бою: російські війська продовжуватимуть повторювати ті самі помилки, якщо ці командири залишаться на своїх позиціях.

На думку ISW, неефективна тактика росіян під Вугледаром свідчить про те, що 155-а бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано навчених солдатів, а не з поганого командування.

«Військові блогери, ймовірно, звинуватили російських командирів, щоб применшити той факт, що погана системна підготовка мобілізованих росіян, швидше за все, і надалі призводитиме до подібних тактичних невдач по всій території України.

Блогери регулярно звинувачують командирів за тактичні невдачі, щоби загальну відповідальність за військові поразки в Україні перекласти з російських збройних сил на окремих осіб», – припустили американські експерти.

Поділитись