НБУ продає бізнес-центр в Одесі

НБУ продає бізнес-центр в Одесі

Діючий бізнес-центр в Одесі буде виставлено на торги. Про це повідомили у прес-службі Національного банку України, пише”УНН”.

“Будівля сучасного бізнес-центру, розташована у центрі Одеси за адресою пр. Гагаріна 12-А, іпотекодержателем якої є Національний банк, буде виставлена на торги. Свого часу ПАТ „Імексбанк“ передав цей об’єкт нерухомого майна в іпотеку Національному банку у рахунок забезпечення виконання своїх зобов’язань за наданим стабілізаційним кредитом.

Ще на початку 2019 року бізнес-центр був обтяжений довгостроковими договорами оренди, однак ПАТ „Імексбанк“ та Національний банк у судовому порядку вже у червні 2019 року отримали остаточне рішення Верховного Суду про визнання їх недійсними. Отже, новий власник бізнес-центру зможе вільно розпоряджатися придбаним майном та встановлювати правовідносини з новими орендарями на ринкових умовах”, — повідомили в НБУ.

У Національному банку заявляють, що спілкувалися з представниками відомих інвестиційних компаній і побачили зацікавленість інвесторів у придбанні цієї нерухомості.

“На сьогодні тривають переговори з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб щодо залучення до продажу цього об’єкта юридичних осіб, які надають послуги з комплексної підготовки та організації відкритих торгів. Плануємо, що після завершення всіх формальних процедур цей об’єкт буде виставлено на продаж за ринковою ціною, після чого отримані кошти буде направлено на погашення заборгованості ПАТ „Імексбанк“ за стабілізаційним кредитом”, — зазначив начальник Управління роботи з проблемними активами Національного банку Павло Поляруш.

Нагадаємо, умови реалізації майна, переданого банками, в яких розпочато процедуру ліквідації, в забезпечення Національному банку, затверджує Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Зі свого боку Національний банк як забезпечений кредитор погоджує реалізацію таких активів.

Поділитись