Названо професії, які можуть зникнути

Названо професії, які можуть зникнути

Один з рекрутингових порталів проаналізував список професій, яким в доповіді «Майбутнє робочих місць» на Всесвітньому економічному форумі прогнозують поступове вимирання.

Фахівці перевірили, як змінюється попит на ці професії в українських умовах. Згідно з цим дослідженням, в майбутньому проблеми з працевлаштуванням можуть очікувати людей таких професій:

бухгалтери;
адміністративні та виконавчі секретарі;
листоноші;
фінансові аналітики;
касири;
механіки;
заводські робочі;
водії автомобілів і фургонів;
менеджери з туризму;
адвокати;
банківські службовці;
установники електроніки.

Багато із зазначених професій в Україні поки що залишаються затребуваними. Наприклад, за 2018 рік пропозиції про роботу в галузі «Туризм та готельно-ресторанна сфера» зросли на 50%.

Традиційні менеджери з туризму – в зоні ризику, адже системи інтернет-броні квитків, електронні гіди і пристрої для синхронного перекладу стають дедалі популярнішими. Однак і тут залишається зона для зростання: розробка індивідуальних турів і туристичних форматів.

У розділах «Інсталяція», «Робочий персонал», «Адміністративний персонал», «Транспорт» кількість вакансій зростає швидше, ніж середнє по ринку, хоча за прогнозами попит на таких професіоналів повинен падати.

Фото з Avito

Поділитись