Названо найпопулярніше житло серед українців

Названо найпопулярніше житло серед українців

В Україні забудовники віддають перевагу багатоповерхівкам. Адже вони найприбутковіші. У передмісті розвивається малоповерхова забудова – до 5-ти поверхів. Крім того, на Київщині – Ірпінь, Буча – будують таунхауси, дуплекси та зблочені будинки. Попит на них трохи вищий, ніж на квартири

Про це розповів віце-президент асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал, передає businessua.com. Так, за його словами, покупців цікавить вартість квадратного метра. Все інше – другорядне.

“Щоб зекономити українці купують квартиру і роблять своє планування. Крім того, сім’ї віддають перевагу двокімнатним чи однокімнатним квартирам з гостьовою зоною та відокремленою спальнею. За радянських часів – це двокімнатна квартира, де зняли перегородку між кухнею і великою кімнатою. Так, Україна поступово переходить до європейських стандартів – рахує кількість кімнат по спальнях”, – додає Топал.

На вторинному ринку найчастіше купують двокімнатні квартири.

“Покупці часто відслідковують ціну житла. Чекають поки вона опуститься на 5-10%. Загалом шукають квартири біля метро та не радянської забудови. Крім того, на вторинному ринку майже сформувався новим сегмент житла — це квартири у будинках, які здалися в експлуатацію в 2010-2017 роках. Документи на них є. Однак у прямій експлуатації житло ще не було – квартири без юридичної чи фізичної історії”, – підсумував експерт.

2017-го у Києві здали в експлуатацію 1,733 млн кв м. Це на 29,9% більше, ніж у 2016 році. За перший квартал 2018-го – 262,802 тис. кв м. Це на 7,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року. По Україні за перший квартал 2018-го в експлуатацію прийняли 1,952 млн кв м. Дані враховують садові та дачні будинки.

Поділитись