Названо ім’я можливого наступника Путіна

Названо ім’я можливого наступника Путіна

Швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung вважає, що у нинішнього губернатора Тульської області Олексія Дюміна є серйозні шанси в 2024 році змінити Володимира Путіна на посту президента РФ.

На думку західних журналістів, його кандидатура може влаштувати і громадян Росії, і політичну еліту країни.

«Призначенням Дюміна [на пост президента РФ] обуритися ніхто б не наважився, тим більше ті, хто самі сподівалися стати наступниками», – пише видання.

Проте, як вважає автор матеріалу, після 2024 року Путін остаточно не піде з вищих ешелонів влади, а може зайняти пост прем’єр-міністра РФ або глави Ради безпеки. Крім того, на думку журналістів Neue Zürcher Zeitung, в 2024 році в Росії зміниться і глава ФСБ: цю посаду, як вважають автори видання, замість Олександра Бортникова займе діючий глава МНС Євген Зінич.

Раніше в російській пресі з’явилися публікації про те, що активна діяльність і часта поява прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва в телевізійних ефірах нібито може говорити про те, що він знову опиниться наступником Володимира Путіна на посту президента після 2024 року. Припущення зробив оглядач «Московського комсомольця» Олександр Мельман, який побачив в активній роботі голови уряду «товстий натяк».

До цього швейцарська газета Der Tages-Anzeiger поділилася своїми міркуваннями про те, хто буде при владі в Росії після 2024-го року, нагадує «Царгород». На думку західних журналістів, у глави Міноборони РФ Сергія Шойгу зараз найбільші шанси стати новим президентом країни в 2024 році.

Поділитись