Названий основний союзник України під час війни з Росією

Названий основний союзник України під час війни з Росією

Професор Університету Анкари Йилдирим Беязіт, політолог Саліх Йилмаз, назвав Польщу найвірогіднішим союзником України у разі військового конфлікту з Росією.

Йилмаз зазначив, що НАТО навряд чи вирішить виступити на боці України єдиним фронтом. Він підкреслив, що повноцінні армії серед членів альянсу є лише у США, Великій Британії, Франції та Туреччині, а війська інших країн НАТО «досить неефективні».

За словами політолога, Штати та Британія воліють займатися підготовкою та навчанням українських військових, а не спрямовувати до країни свій власний контингент. Туреччина також не вступатиме в конфлікт з Росією, підкреслив він.

«Є велика ймовірність того, що Україна та Польща об’єднають свої сили [проти Росії]», – сказав він.

У листопаді США зажадали від Москви роз’яснень щодо «незвичайної військової активності» в зоні, що межує з Україною, і попередили ЄС про ризик можливого конфлікту в регіоні. У Росії ці заяви називали хибними.

Після переговорів із главою РФ Володимиром Путіним у грудні президент США Джо Байден заявив, що не розглядає можливості залучити американських військовослужбовців для захисту України від Росії.

Поділитись