Названа причина звільнення Зеленським Безсмертного

Названа причина звільнення Зеленським Безсмертного

Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника Києва в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі через різного бачення перспектив мінського процесу.

Про це «Коммерсанту» розповіло джерело в Києві. За його словами, на рішення глави держави вплинули останні висловлювання Безсмертного. Зокрема, 9 серпня представник Києва заявив, що Україна повинна припинити свою участь в мінському переговорному процесі після загибелі чотирьох військових в Донбасі. Відзначається, що він публічно заявляв про жорстку лінію в переговорах.

За даними видання, слова Безсмертного викликали невдоволення в оточенні українського лідера, так як глава держави неодноразово заявляв про готовність домагатися миру на сході України всіма можливими способами.

“Причиною звільнення послужила моя публічна позиція. Я не можу зрозуміти, коли Україна, сильна своїм народом, демонструє страх по відношенню до абсолютно неорганізованої Росії. Я не розумію, чому не відповідають на фронті, коли йде обстріл”, – наводить слова Безсмертного видання.

Безсмертний був призначений на цю посаду 19 червня.

Фото РИА Новости.

Поділитись