Названа несподівана ознака зростання цін в Китаї

Названа несподівана ознака зростання цін в Китаї

Подорожчання самого продаваного бренду соєвого соусу в Китаї виробника Foshan Haitian несподівано назвали ознакою зростання інфляційного тиску в другій за величиною економіці світу, повідомляє «Бі-бі-сі».

З 25 жовтня Foshan Haitian збільшить ціни на свій асортимент продукції на сім відсотків. Очікується, що подорожчає соєвий, устричний та інші соуси бренду. Як заявила компанія, підвищення цін повинно зробити її бізнес більш стійким в умовах зростаючих витрат на сировину, транспортування та енергію.

Китай зіткнувся з енергетичною кризою, який спровокував підвищення цін на електроенергію. Причиною послужив швидко зростаючий промисловий попит і високі ціни на сировинні товари, а також перехід країни на чисту енергію.

Індекс світових цін на продовольство виріс на 27 відсотків за рік, що стало рекордним показником за 40 років. Глава американського продовольчого концерну Kraft Heinz Мігель Патрісіо пояснив, що для зростання цін є кілька причин: збої в постачаннях і незадоволений попит. Крім того, подорожчання енергії підвищило витрати виробників. Патрісіо впевнений, що ціни на їжу будуть рости і далі, адже населення планети зростає, а площа землі, де можна вирощувати продукти харчування не збільшується.

Поділитись