Нардеп прокоментував можливе підвищення військового збору

Нардеп прокоментував можливе підвищення військового збору

Підвищення податків при купівлі нового автомобіля з автосалону чи продажі квартири є певним видом податку на розкіш та необхідністю під час війни.

Таку думку висловив народний депутат Володимир Крейденко в ефірі Ранок.LIVE, зазначивши, що в пропозиціях Кабінету міністрів є раціональне зерно.

«Наприклад, підняття податку, якщо ти купуєш автомобіль з салону, наразі він складає 5%, пропонується – 15%, я думаю, це такий вид податку на розкіш. Під час війни купувати нову машину з автосалону, я думаю, це не перша необхідність, але якщо купуєш, відповідно, сплачуєш в бюджет додаткові кошти. Якщо ти продаєш квартири – якщо в тебе багато квартир, ти одну-дві-три продаєш, то відповідно вже додаткова сплата податків має відбуватися», – сказав він. 

Крейденко зазначив, що за статистикою, у 2024 році зросли продажі автомобілів з салону, що його дивує.

«Питання в тому, що для того, щоб виплачувати нашим військовим кошти, нам треба відшукати ці кошти… Я розумію, що зараз всім важко і важко вести бізнес, але ми всі залежимо від армії, від наших військових. Якщо на передовій не буде відповідної техніки, фронт може наблизитися ще ближче», – сказав нардеп.

Поділитись