Наміри Путіна піти на припинення вогню «не слід брати за чисту монету»

Наміри Путіна піти на припинення вогню «не слід брати за чисту монету»

Росія воюватиме в Україні принаймні п’ять років, заявив Путін голові КНР Сі Цзіньпіну на зустрічі в березні 2023 року в Москві.

Про це пише Nikkei Asia із посиланням на джерела.

Як вважає видання, це зауваження було пропозицією до Сі не змінювати свою проросійську позицію протягом цього терміну, а також запевнити Пекін у тому, що Росія все одно вийде переможцем з конфлікту.

Видання також пише про зв’язок цієї заяви з наступними подіями – відставкою міністра закордонних справ Китаю та відправкою Сі Цзіньпіном до України, Європи та Росії спеціального представника з питань мирного врегулювання Лі Хуея.

Зазначимо, що жодних інших підтверджень інформації Nikkei Asia не було. На згаданій зустрічі у березні у Кремлі Путін публічно загалом підтримав мирний план Китаю, який передбачав якнайшвидше припинення вогню по лінії фронту.

Також у зв’язку із інформацією про заяву Путіна про готовність «воювати п’ять років» у статті Nikkei Asia озвучується кілька тез.

Перший – наміри Путіна піти на припинення вогню, про що йшлося у нещодавній статті New York Times, «не слід брати за чисту монету».

Другий – Японії слід подумати з того, щоб переглянути свій традиційний обережний підхід до експорту озброєнь, почавши його розширення у світлі «п’ятирічних» військових планів Путіна.

Поділитись