Намагавшийся захопити Кабмін ветеран ООС пройде психіатричну експертизу

Намагавшийся захопити Кабмін ветеран ООС пройде психіатричну експертизу

Вчинок Володимира Прохнич прокоментував глава МВС Денис Монастирський.

Володимиру Прохнич , який зайшов в будівлю Кабінету міністрів з бойовою гранатою, призначать психіатричну експертизу. Про це повідомив глава МВС Денис Монастирський, коментуючи ранковий інцидент.

“Надалі з ним будуть проведені слідчі дії, в тому числі призначена психіатрична експертиза. В ході слідства стане зрозуміло, що саме спонукало ветерана війни з РФ, сапера за фахом, взяти в руки гранату і піти до будівлі уряду”, – написав міністр в Фейсбуці.

Монастирський заявив, що ніхто не має права порушувати закон, навіть якщо є ветераном і захисником України. 

43-річний Володимир Прохнич вранці в середу зайшов в будівлю Кабміну з гранатою. Він пройшов через громадську приймальню і бюро перепусток. Чоловік здався поліції після переговорів з одним Василем. Депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко зазначив, що чоловік – котрий переніс контузію сапер і ветеран добровольчого батальйону “Айдар”.

Відносно Прохнич відкриють кримінальне провадження за чотирма статтями, повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер. Це захоплення державних будівель, загроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, захоплення заручників і незаконне поводження зі зброєю. Досудове розслідування буде здійснювати Печерське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві.

Поділитись