Найбільший банк Німеччини згортає бізнес в Росії

Найбільший банк Німеччини згортає бізнес в Росії

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank має намір згорнути діяльність своїх IT-центрів у Москві та Санкт-Петербурзі протягом півроку, пише Financial Times з посиланням на джерела.

Банк запропонував індивідуальну вихідну допомогу 500 IT-фахівцям, що залишилися в Росії. У лютому 2022 року в російських центрах Deutsche Bank працювало 1,5 тисяч осіб, які відповідали за розробку та підтримку програмного забезпечення для міжнародного бізнесу банку та його корпоративної системи.

Згодом компанія запропонувала всім своїм співробітникам у Росії релокуватися до Німеччини. Близько половини з них – 700 осіб – погодилися і почали працювати у новому технологічному центрі у Берліні. Багато працівників переїхали зі своїми сім’ями, тому загальна кількість тих, хто залишив Росію, становила дві тисячі осіб.

Тих, хто залишився в країні, позбавили прямого доступу до всіх ІТ-систем банку, а їх основним завданням стала «передача знань» колегам, які працюють в інших країнах. Оскільки цей процес наближається до завершення, банк планує розлучитися з співробітниками, які залишилися в Росії, протягом найближчих шести місяців, кажуть джерела.

Deutsche Bank поки не ухвалив офіційного рішення про повну ліквідацію IT-бізнесу в Росії, проте, за словами співрозмовників газети, всередині компанії це питання вважається вирішеним. Джерела додають, що згортання операцій може тривати й понад шість місяців.

Банк відкрив IT-центри в Росії в 2001 році, і за останнє десятиліття їхнє значення в структурі компанії суттєво зросло, зазначає FT. До введення російських військ в Україну чверть айтішників інвестиційного підрозділу Deutsche Bank працювали у Москві та Санкт-Петербурзі.

Банк вже звернув більшу частину своєї інвестиційно-банківської діяльності у Росії. У лютому він прозвітував, що у 2022 році скоротив обсяг кредитів, пов’язаних із російськими позичальниками, на 42 відсотки, до 806 мільйонів євро. Чистий кредитний портфель банку Росії зменшився протягом року на 36 відсотків, до 379 мільйонів євро. Тоді в Deutsche Bank наголосили, що збираються й надалі скорочувати свою присутність у країні.

Поділитись