Найбільш голодними виявилися азіати і африканці, – ООН

Найбільш голодними виявилися азіати і африканці, – ООН

Протягом останніх трьох років світовий голод продовжує повільно, але неухильно зростати, число людей, яким не вистачає їжі, збільшилася на 10 мільйонів людей.

Про це йдеться в доповіді ООН про “Стан справ в області продовольчої безпеки і харчування в світі” за 2019 рік. Найбільше тих, що голодують, з’являється в країнах, де спостерігається уповільнення економічного зростання, а також в тих, що сильно залежать від міжнародно торгівлі сировиною. Найсильніше від голоду страждають жителі країн Південної Азії – там цей показник сягає 500 мільйонів чоловік. Найбільш тривожною автори дослідження назвали ситуацію в Африці, де зафіксовано найвищий рівень зростання голоду в світі – 256 мільйонів чоловік.

У минулому році доступу до достатньої кількості продовольства не мали 820 мільйонів чоловік. Одночасно з голодом набирає обертів і проблема ожиріння. Число людей з надмірною вагою зростає у всіх регіонах, особливо до цього схильні діти шкільного віку. “У 2018 році близько 40 мільйонів або 5,9 відсотка дітей у віці до п’яти років мали надлишкову вагу”, – зазначено в документі.

Фото gettyimages.

Поділитись