Над резиденцією російського посла у Таллінні підняли естонський прапор

Над резиденцією російського посла у Таллінні підняли естонський прапор

Над резиденцією російського посла в Таллінні замість прапора РФ тепер майорить синьо-чорно-білий прапор Естонії.

Про це пише ERR. Також повідомляється, що з воріт резиденції зник російський герб.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу повідомив, що з 1 березня посольство Росії припинило договір оренди резиденції і, відповідно, її повернули орендодавцю.

«Вона більше не є посольською резиденцією. Оскільки посла тут немає, то російське посольство також не вважало за потрібне залишити приміщення у своєму розпорядженні», — сказав Рейнсалу.

Міністр також повідомив, що у російському посольстві залишилося вісім дипломатів та 15 осіб, «які були відряджені з Росії виконувати недипломатичні завдання». Він послався на Віденську конвенцію про дипломатичні зносини, на підставі якої Естонія з 1 лютого перейшла з Росією на принцип паритету чисельності диппредставництв, причому на невизначений термін.

«Звичайно, зараз і в найближчому майбутньому, за моєю оцінкою, безумовно, немає причини це переглядати», — сказав Рейнсалу.

У користуванні посольства Російської Федерації в Естонії залишається комплекс будівель посольства у Старому місті Таллінна.

23 січня в міністерстві закордонних справ Росії повідомили про зниження рівня дипломатичних відносин з Естонією у зв’язку з недружніми діями влади цієї країни стосовно РФ, зокрема через скорочення чисельного складу російського посольства в Таллінні. Посол Росії в Естонії залишив країну 7 листопада.

Поділитись