На Тернопіллі у «Домі милосердя» облаштували місця для внутрішньо переміщених українців

На Тернопіллі у «Домі милосердя» облаштували місця для внутрішньо переміщених українців

У «Домі милосердя» в Чорткові на Тернопільщині з благословення єпископа Бучацького Дмитра Григорака облаштували місця для внутрішньо переміщених українців.

Про це повідомив голова Тернопільської облради Михайло Головко.
“Тут приймають людей з різних регіонів України, де ворог безпощадно обстрілює мирне населення. Допомогу для них привезла моя дружина Мар’яна Головко. Дякуємо всім працівникам закладу за Ваш прояв милосердя й турботу про українців, яким у цей складний час потрібна наша підтримка”, – заявив Михайло.
Люди, що приїхали в «Дім милосердя» з Луганщини, Київщини, Харківщини та інших областей разом ходять до церкви, багато моляться, допомагають по господарству. Жінки, які разом із своїми дітьми другий тиждень живуть тут, діляться, що вперше відчули себе в безпеці. Дітки посміхаються, радіють життю, й всі вірять у Перемогу України! І це — головне!
Умови проживання для переселенців — дуже хороші. Щоб розмістити якомога більше людей, частина з яких залишається, частина приїздить перепочити, й вирушає далі, додатково виділили приміщення Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. Священномученика Григорія Хомишина Бучацька Єпархія УГКЦ.
З початком повномасштабної війни сім’ї, які проживають у «Домі милосердя» постійно також допомагають тим, хто приїздить сюди. 
Поділитись