На Сумщині плантацію елітної коноплі оцінили у 7 млн гривень. ВІДЕО

На Сумщині плантацію елітної коноплі оцінили у 7 млн гривень. ВІДЕО

У Сумській області майже дві з половиною тисячі кущів дорогого «карликового» сорту коноплі зростали на полі поблизу села Бабаківка Білопільського району. Кожен рядок плантації площею у чверть гектара був обладнаний системою крапельного поливу, ретельно доглянутий та удобрений, повідомляє Нацполіція у четвер, 27 серпня.

Незаконний посів нарковмісних рослин виявили правоохоронці, коли виїздили у справі по розслідуванню самовільного захоплення землі. Вони сповістили про “знахідку” на спецлінію “102”, і на місце події негайно виїхали керівництво та працівники Білопільського відділення поліції, а також слідчі та експерти ГУНП області.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 310 Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування, в рамках якого встановлюється коло осіб, причетних до висіву та вирощування заборонених рослин. Поліцейські вилучили майже дві з половиною тисячі кущів наркомісні рослини.

За приблизними оцінками, вартість вилученої сировини може сягати на “чорному ринку” сім мільйонів гривень. Слідчі дії тривають.

Поділитись