На сході Україні окупанти пошкодили об’єкти енергетичної інфраструктури

На сході Україні окупанти пошкодили об’єкти енергетичної інфраструктури

На сході України внаслідок артилерійських ударів пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури, загалом у країні зберігається суттєвий дефіцит електроенергії.

Про це 15 грудня повідомили у «Укренерго». «На сході пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури. Аварійно-відновлювальні роботи розпочнуться після дозволу військових», — йдеться у повідомленні, опублікованому у Telegram-каналі компанії. Про який саме регіон йдеться, не уточнюється.

Зазначається, що на 15 грудня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії. Ситуацію значно ускладнюють погодні умови.

«Усім обленерго доведено ліміти добового споживання електроенергії. На жаль, уже вранці в деяких областях вони перевищені та застосовані аварійні відключення», – наголосили в компанії.

12 грудня президент України Володимир Зеленський заявив у бесіді із президентом США Джо Байденом, що ракетні удари російських військ знищили половину енергетичної інфраструктури України.

Міністр фінансів України Сергій Марченко раніше повідомляв, що збитки, завдані ключовою інфраструктурою України починаючи з лютого, можна оцінити у $100 млрд.

Поділитись