На ринок не потрапило 40 тисяч літрів фальсифікату

На ринок не потрапило 40 тисяч літрів фальсифікату

Поліція завадила потраплянню на споживчий ринок понад 40 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

“Співробітники територіальних підрозділів захисту економіки Національної поліції припинили підпільні виробництва фальсифікованого алкоголю та вилучили з обігу алкогольної продукції сумнівної якості на суму понад 3 мільйони гривень”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення заходів оперативники управлінь захисту економіки встановили не лише місця виробництва фальсифікату, а й канали збуту готової продукції та джерела постачання спирту.

Викриті правоохоронцями «цехи» розміщувалися у підсобних приміщеннях. Йдеться про приватні та спеціально орендовані для цього гаражні бокси. За допомогою змішування двох компонентів працівники таких «цехів» отримували «горілку», а якщо додавали барвники та ароматизатори – то «коньяк», «віскі», «ром» тощо.

Так, наприклад, у Деснянському районі Києва виробництво «горілки» відбувалося у гаражному боксі в умовах повної антисанітарії, а у Львівській області – в одному з приміщень приватного будинку порушника.

Для пакування «горілки» та іншої фальсифікованої алкогольної продукції на виробництвах використовували скляні пляшки, пластикові бутлі та паперову тару «Bag-in-Box». Офіційні виробники горілчаної продукції під час фасування не використовують тару типу «bag-in-boх», наголошують правоохоронці. Крім того, така алкогольна продукція може бути небезпечною для здоров’я споживачів. Оскільки під час виробництва використовуються «кущові», а не технологічні процеси.

Вартість одного літра фальсифікату становила від 50 до 55 гривень.

Завдяки проведеним заходам, з початку року працівниками територіальних підрозділів захисту економіки разом з іншими правоохоронними органами було попереджено потрапляння на споживчий ринок та вилучено із обігу понад 40 тисяч літрів фальсифікованої алкогольної продукції сумнівної якості, – йдеться у повідомленні.

Поділитись