На Прикарпатті арештовано чоловіка, який напав на поліцейського з ножем

На Прикарпатті арештовано чоловіка, який напав на поліцейського з ножем

На Прикарпатті арештовано чоловіка, який напав на поліцейського з ножем. Зловмисник у стані алкогольного сп’яніння розпочав конфлікт із дільничним офіцером поліції, розтрощив стенд біля поліцейського відділку, а потім з ножем напав на оперуповноваженого поліції. Чоловікові оголошено про підозру та за рішенням суду взято під варту. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

“До Івано-Франківського управління ДВБ НПУ надійшла інформація про нанесення тілесних ушкоджень співробітникові Долинського відділення поліції Прикарпаття. Оперативники встановили, що у вечірній час до вищезазначеного відділення поліції під’їхав автомобіль «Шкода Октавія», з якого вийшов невідомий чоловік та почав ламати стенд «Їх розшукує поліція». Щоб припинити протиправні дії хулігана, з відділення поліції вийшов оперуповноважений сектору кримінальної поліції. На зауваження поліцейського дебошир відреагував образами, а потім раптово завдав правоохоронцю удар ножем. Після чого сів до авто і поїхав у невідомому напрямку. В результаті нападу 40-річний майор поліції отримав різану рану передпліччя. Працівники внутрішньої безпеки поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 40-річний мешканець Долинського району Івано-Франківської області. Крім інциденту, який чоловік влаштував біля відділку поліції, на одній із вулиць міста Долина він безпричинно спровокував конфлікт із дільничним офіцером поліції на ґрунті зневажливого ставлення до співробітників правоохоронних органів”, – йдеться у повідомленні.

За фактом подій слідчі Долинського ВП, за процесуального керівництва прокуратури області, внесли відомості до ЄРДР за ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Оперативники УДВБ НПУ встановили місце знаходження нападника та спільно з поліцією особливого призначення доставили до відділу поліції. На теперішній час чоловікові вручено підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави.

За насильство відносно поліцейського фігурантові загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

Поділитись