На Одещині зловмисниця вербувала українських жінок у сексуальне рабство

На Одещині зловмисниця вербувала українських жінок у сексуальне рабство

Зловмисниця була затримана працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області,  спільно з детективами слідчого управління ГУНП, Державної прикордонної служби України та під процесуальним керівництвом одеської обласної прокуратури, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» під час спроби переправлення двох українок до Бельгії.

З молодими жінками 46-річна правопорушниця – наша колишня співвітчизниця, а нині – громадянка Бельгії – знайомилася в Інтернеті. До її тенет потрапляли ті, хто через скрутне матеріальне становище перебував в уразливому психологічному стані. Приміром, одна з дівчат потребувала значної суми грошей для вирішення серйозних проблем зі здоров’ям.

Дізнавшись про життєві труднощі жінки, зловмисниця пропонувала їй роботу за кордоном, переконуючи, що це допоможе вирішити усі фінансові проблеми. Коли потенційна жертва погоджувалася, «благодійниця» повідомляла про особливості майбутньої «роботи» –  надання сексуальних послуг у бельгійських борделях – та обговорювала деталі виїзду за кордон. Усі витрати за переліт та оформлення необхідних документів вона брала на себе, а жінка в подальшому повинна була повернути борг з грошей, отриманих за інтимні послуги.

Правопорушницю затримали, коли та намагалася переправити авіарейсом «Бориспіль-Брюссель» 23-х та 24-річну громадянок України. Під час  особистого огляду у жінки вилучили речі, які підтверджують її злочинну діяльність.  

Наразі колишня киянка затримана в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство за  ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України  триває.

 

Поділитись