На Одещині вилучили контрабандні сигарети на 23 млн гривень. ВІДЕО

На Одещині вилучили контрабандні сигарети на 23 млн гривень. ВІДЕО

У Одеській області прикордонники розкрили наймасштабнішу по своїй кількості за останній період міжнародну оборудку з переміщення в Україну незадекларованих цигарок.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба у четвер, 3 вересня.

Аби перемістити товар, ділки перевозили тютюнові вироби під виглядом чаю. Загалом із контейнера вантажівки прикордонники дістали 1185 ящиків  незадекларованих цигарок іноземного виробництва. Попередня сума оцінки курива склала близько 23 млн гривень.

Вказано, що до Чорноморського морського порту товар прибув на одному теплоходів із Грузії. Транспортний засіб з контейнером цигарок, який викликав у оперативників зацікавленість, прикордонники Південного регіонального управління спільно із співробітниками митниці у рамках роботи групи портового контролю CCP (Container Control Programme) та за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу ДОЗОР блокували.  Після перевірки з’ясувалося,  що це міжнародна афера. 

Правопорушення задокументовано згідно з чинним законодавством України, зокрема працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 МКУ.

Наразі  транспортний засіб з контейнером цигарок вилучено. Тривають процесуальні дії.

Поділитись