На Одещині викрили чотирьох “телефонних терористів”

На Одещині викрили чотирьох “телефонних терористів”

Служба безпеки України викрила чотирьох мешканців міста Одеси, які здійснили неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.

“Підозру у скоєнні злочину передбаченого ст. 259 Кримінального Кодексу України оголошено мешканцю обласного центру, який перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомив про нібито мінування автовокзалу”, – йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Ще одного чоловіка правоохоронці затримали після фейкових погроз підірвати багатоквартирний будинок у середмісті обласного центру. Інший чоловік, за даними СБУ, скориставшись телефоном знайомої, повідомив про мінування однієї з церков Одеси.

Четвертий зловмисник з хуліганських мотивів тричі телефонував з таксофона до поліції з погрозами підірвати два місцеві виші та один з міських парків.

Зазначається, що після ретельного обстеження вказаних об’єктів та прилеглої до них території вибухових пристроїв та речовин правоохоронці не виявили. Наразі за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 259 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Крім того, “телефонним терористам” доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій, пише “УНН”.

Поділитись