На Одещині СБУ затримала організаторів трафіку нелегальної міграції

На Одещині СБУ затримала організаторів трафіку нелегальної міграції

В Одеській області Служба безпеки України викрила і блокувала канал нелегальної міграції через державний кордон.

За попередніми даними слідства, двоє мешканців регіону організували механізм незаконного переправлення українських громадян та іноземців до однієї з європейських країн, а також у зворотному напрямку.  Своїм клієнтам ділки забезпечували перехід через держкордон поза встановленими пунктами контролю. Вартість послуг фігурантів становила від 500 до 1000 американських доларів з кожного «туриста», передає stopcor.org.

Співробітники СБУ затримали організаторів каналу відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час спроби переміщення за кордон чергового нелегала.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення. Перевіряється інформація щодо причетності посадовців Держприкордонслужби до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Поділитись