На лиманському напрямку ЗСУ нищить склади і логістику ворога, – Череватий

На лиманському напрямку ЗСУ нищить склади і логістику ворога, – Череватий

Бої на Донбасі: окупанти не змогли перерізати трасу Часів Яр-Бахмут, на лиманському напрямку ЗСУ нищить склади і логістику ворога.

“Бахмут продовжує бути одним із головних напрямків удару противника. Там вони 197 разів завдавали ударів ствольно-реактивною артилерією по наших позиціях, сталося 42 бойові зіткнення за добу. Бойові дії відбувалися в районі Спірного, Красної Гори, Парасковіївки, Бахмута, Кліщіївки”, — розповів речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Речник спростував поширювану росіянами інформацію про нібито перерізання траси, якою йде забезпечення ЗСУ у Бахмуті.

Ворог втратив на бахмутському напрямку понад 500 осіб пораненими та вбитими. За оцінкою очільника ГУР МОУ Кирила Буданова, в Україні зараз воюють близько 326 тисяч російських військових.

Коментуючи просування наших військ на Луганщині, Череватий зауважив, що контрнаступ на лиманському напрямку сповільнився через погодні умови та брак ресурсів.

“Бойові задачі бувають різні — це не завжди наступальні дії. Це виснаження противника, а є момент, коли ти можеш перейти до більш рішучих дій і прорвати оборону, як у Харківській області було”, — пояснив він.

Зокрема, зараз ЗСУ продовжують нищити логістику та склади ворога.

Поділитись