На Львівщині через негоду затоплено понад 100 житлових будинків

На Львівщині через негоду затоплено понад 100 житлових будинків

Через негоду на Львівщині 23 червня виникла надзвичайна ситуація: було підтоплено 110 житлових будинків, 1 недіючу школу, 114 господарських угідь та багато інших об’єктів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

“23 червня виникла надзвичайна ситуація об’єктового рівня природного характеру, пов’язана з високим рівнем води (водопілля, паводки). 23 червня внаслідок проходження грозового фронту над територією області, який супроводжувався поривами вітру до 20 м/с, випадання опадів у вигляді дощу, місцями значні дощі, завдано значної шкоди житловим будинкам, присадибним ділянкам та дорогам. Внаслідок несприятливих погодних умов на території Львівської області (Стрийського, Жидачівського, Старосамбірського районів) підтоплено 110 житлових будинків, 110 підвалів житлових будинків, 168 присадибних ділянок, 2 продуктові магазини, 1 недіючу школу, 1 ветеринарний пункт, 1 клуб-бібліотеку, 111 господарських споруд, підтоплено 4 ділянки доріг, та 1 ділянка дороги пошкоджена, підтоплено 114 га сільськогосподарських угідь та 150 криниць”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що проводяться роботи з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

Зокрема, найбільше від негоди постраждав Стрийський район, там підтоплено 100 житлових будинків, підвалів та присадибних ділянок, в яких проживає 300 осіб

Зазначається, що 23 червня зафіксовано 12 порушень у роботі систем життєзабезпечення – з них 12 пов’язані з електропостачанням, з них 5 вже відновлено.

“23-24 червня на рiчках басейну Днiстра очiкується продовження формування високого дощового паводку з підйомом рiвня води на 0,5 – 1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м над рiвнями 23 червня на 8 год. Місцями затоплення заплав, с/г угiдь, часткове затоплення об’єктiв прирiчкової iнфраструктури, окремих населених пунктiв. Формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах можливе утворення селевих потокiв”, – вказано у повідомленні.

Поділитись