На Львівщині створили зенітну установку для збиття російських дронів-камікадзе

На Львівщині створили зенітну установку для збиття російських дронів-камікадзе

На Львівщині створили аналог зенітної установки Gepard для збиття «шахедів».

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Козицького, зенітка українського виробництва створена для автоматизованих мобільних груп. Вона працює за принципом відомої німецької моделі, але має значно нижчу собівартість.

«Завдання, яке ми перед собою поставили — це створення якнайбільшої кількості мобільних та автоматичних груп, які можуть збивати ворожі БПЛА. Загалом заплановано передача 10-ти авто ПВК «Захід», на яких можна буде розмістити зенітні комплекси. Основним завданням їх буде відслідковування повітряних цілей, захоплення через акустичні датчики, радари, візуальне спостереження і знищення», — сказав Козицький в інтерв’ю «Укрінформу».

Завершити укомплектування 10-ти вогневих груп зенітними установками з автоматичними турелями планують до кінця зими. Вони можуть вести вогонь по повітряних цілях без безпосередньої участі людини. Львівський ІТ Кластер інвестує у цей проект 30 млн грн.

«Будемо мати класний, вітчизняний і значно дешевший комплекс. Львівські компанії створюють таку систему, сподіваємося, що вона пройде усі випробування, і ми надамо для оборони країни якісні автоматичні комплекси», — додав голова Львівської ОВА.

Поділитись