На Луганщині батьки прив’язували сина ланцюгом за погану поведінку

На Луганщині батьки прив’язували сина ланцюгом за погану поведінку

Прокуратурою Луганської області взято на контроль хід розслідування за фактом домашнього насилля над малолітньою дитиною.

У ході перевірки будинку у коридорі було знайдено малолітнього хлопчика, який за допомогою металевого ланцюга був прив’язаний до вхідних дверей. Дитина мешкала разом з рідним батьком та мачухою. З пояснень батьків, вони вже декілька разів прив’язували сина ланцюгом через його погану поведінку, оскільки той не реагував на їх зауваження та пошкоджував майно. У такий спосіб намагалися перевиховати дитину.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) та ч. 1 ст. 126 КК України (побої та мордування).

У зв’язку із загрозою життю та здоров’ю хлопчика через жорстоке поводження з нею, він тимчасово влаштований до дитячого відділення Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання.

Поділитись