На Київщині затримано телефонних аферистів

На Київщині затримано телефонних аферистів

Стало відомо, що еа Київщині затримано телефонних шахраїв. Серед аферистів, які працювали групою – колишній дільничний офіцер поліції.

Схема, яку використовували зловмисники – проста і всім наскільки відома, що після телефонного дзвінка з невідомого номера з повідомленнями типу «Ваш син потрапив до поліції» чи «Ваш син потрапив у ДТП» варто з засумніватися в цих словах і самому зателефонувати до тієї-таки поліції. Однак це теоретично. А практично – якщо таке повідомлення отримують люди,яким говорять, що біда сталася з рідними, то тут уважність може не спрацювати і вони потрапляють у тенета шахраїв.

То ж троє зловмисників, один з яких два роки тому звільнився з лав Національної поліції, де проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції, не заморочувалися з пошуком нової «схеми». Як повідомила Поліція Київської області, вони «грали» на безпорадності людей звичною телефонною фразою «Ваш син потрапив в дорожню-транспортну пригоду і щоб «вирішити питання» потрібно заплатити визначену суму грошей».

Зокрема, під приводом вигаданої ДТП за участі сина, вони видурили у 65-річної жительки Вишневого 15 тисяч доларів США та 60 тисяч гривень.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись