На Київщині затримали банду, яка скоювала розбійні напади на підприємства

На Київщині затримали банду, яка скоювала розбійні напади на підприємства

Поліція Київщини затримала озброєну банду, яка скоювала зухвалі розбійні напади на підприємства області. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області.

П’ятеро зловмисників, на чолі зі своїм кримінальним авторитетом на прізвисько «Буба», наразі ґрунтовно підозрюються у скоєнні щонайменше 11 розбійних нападів, сума завданого збитку підприємствам сягає понад 1 мільйон гривень. 

“Встановили та затримали злодіїв працівники управління карного розшуку поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області. Допомагали їм у цьому бійці КОРДу та спецпризначенці. Зловмисники готувалися до кожного нападу ретельно, прораховували шляхи відходу, обирали територію без камер відеонагляду. За допомогою перук та накладних борід змінювали свою зовнішність та щоразу змінювалися транспорті зас. Фігуранти діяли за злагодженою схемою: спочатку нападали на охоронців підприємств, зв’язували їх, погрожували зброєю, після чого з сейфів викрадали готівку”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведених 18 невідкладних санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, працівники поліції виявили та вилучили велику кількість зброї, гранати, глушник, рації, пластид, димові шашки, перуки, кастети, ломи, мобільні телефони, банківські картки, наркотичні речовини та гроші.
Також поліцейські вилучили сім автівок, на яких пересувались зловмисники.

Усі учасники бандитського угрупування затримані в порядку ст. 208 КПК України і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

На даний час поліція зясовує причетність фігурантів до скоєння інших аналогічних злочинів на території Київщини. Фігурантам оголошено про підозру за скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (Розбій) та 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись