На Київщині за катування людини судитимуть поліцейських

На Київщині за катування людини судитимуть поліцейських

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох поліцейських Васильківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області. Правоохоронці обвинувачуються у катуванні людини та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 127 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Слідством встановлено, що 17 грудня 2018 року під час чергування на зупинці громадського транспорту в місті Васильків Київської області правоохоронці, реагуючи на спір, застосували відносно громадянина сльозогінний газ та побили його, використовуючи приклад автомата «АКСУ 74». В процесі бійки поліцейські надягли на потерпілого кайданки та на службовому автомобілі вивезли його на безлюдну місцевість, де продовжили побиття. Після цього обвинувачені закрили чоловіка в багажному відділенні службового автомобіля.

Згідно з висновками експертиз, потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Крім того, судово-психологічна експертиза підтвердила, що дії працівників поліції викликали у потерпілого страждання та завдали йому суттєвої моральної шкоди.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Київської області. Оперативний супровід – Київське обласне управління ДВБ Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись