На Хмельниччині затримали чоловіка за вимагання неіснуючих боргів

На Хмельниччині затримали чоловіка за вимагання неіснуючих боргів

На Хмельниччині поліція затримала чоловіка за вимагання неіснуючих боргів.  Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Співробітники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про вимагання коштів, майна, інших матеріальних цінностей з фізичних осіб та підприємців Хмельницької області.

Під час перевірки було встановлено, що до злочинних дій причетний 37-річний мешканець Хмельниччини, відомий у кримінальних колах на прізвисько “Муха”.
За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі СУ ГУНП у Хмельницькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Спільно з оперативниками УКР поліції Хмельниччини задокументовано останній епізод злочинної діяльності “рекетира”. З метою незаконного збагачення, залякуючи жительку Кам’янець-Подільського району області фізичною розправою, зловмисник протягом лютого-квітня 2020 року вимагав вісім тисяч доларів США, які жінка йому начебто заборгувала.

Бажану суму фігурант злочину одержав, однак його відразу затримали з речовими доказами працівниками ДВБ НПУ та ГУНП у Хмельницькій області. Правопорушнику вже оголошено про підозру та поміщено до ІТТ. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Поділитись