На Донбасі проросійські бойовики порушили режим припинення вогню

На Донбасі проросійські бойовики порушили режим припинення вогню

Четверо українських військовослужбовців загинули, двоє поранені в результаті обстрілу з боку озброєних формувань бойовиків самопроголошеної ДНР в районі селища Шуми Торецького міськради Донецької області, заявив речник української делегації в Тристоронньої контактній групі Олексій Арестович.

Обстріли велися, імовірно, з мінометів 82-го калібру. Українські військові намагалися зупинити обстріли в рамках Спільного центру з контролю і координації припинення вогню.

Українська делегація в Тристоронньої збирається на екстрену нараду з метою вироблення заходів щодо недопущення ескалації конфлікту з боку непідконтрольних районів Донбасу.

На сторінці Операції об’єднаних сил в Донбасі (колишня АТО) стверджується, що режим припинення вогню був прорушений збройними формування Росії.

«Стосовно дій збройних формувань РФ сповіщені представники ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін», – зазначає українська сторона.

Український журналіст Юрій Бутусов між тим в мережі додає, що дана ситуація вимагає негайної реакції українського президента і Верховної Ради.

Поділитись