На Дніпропетровщині поліція затримала озброєну групу

На Дніпропетровщині поліція затримала озброєну групу

На Дніпропетровщині поліція затримала озброєну групу, що «спеціалізувалася» на розбійних нападах.

До складу злочинного угруповання входило четверо мешканців м. Кам’янське віком від 19-ти до 30-ти років. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Так, у квітні 2019 року біля одного з кафе у м. Кам’янське зловмисники напали на двох перехожих. Нападники побили потерпілих, відібрали гроші та цінні речі, після чого втекли. Завдяки оперативним заходам, проведеним співробітниками управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області, слідчими слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області, вдалося встановити не лише безпосередніх нападників, але й інших учасників, котрі входили до складу злочинної групи.

“Правоохоронці встановили, що зловмисники «спеціалізувалися» на розбійних нападах. Учасниками угруповання були вихідці з іншої країни віком від 19-ти до 30-ти років, які мають посвідки на тимчасове проживання в Україні. У понеділок, 13 липня, на підставі отриманих доказів причетності осіб до скоєння злочину, правоохоронці за силової підтримки полку особливого призначення поліції провели заходи для затримання зловмисників. Також були проведені санкціоновані обшуки у місцях їх проживання. Поліцейські вилучили зброю, набої до неї та наркотичні речовини. Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. В межах досудового розслідування зловмисників перевірятимуть на можливу причетність їх до скоєння інших злочинів”, – йдеться у повідомленні.

Працівники прокуратури Дніпропетровської області звернулися з клопотанням до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. За вчинення кримінальних правопорушень зловмисникам може загрожувати до п’ятнадцяти років розбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись