На Черкащині під час ДТП постраждали діти

На Черкащині під час ДТП постраждали діти

Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні по факту дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 20 жовтня на 159 кілометрі автодороги Київ-Одеса на території Жашківського району між мікроавтобусом Мерседес Спринтер та вантажним автомобілем ДАФ.

На момент зіткнення в салоні мікроавтобуса знаходилась група школярів із Київської області, які поверталися додому з екскурсії. В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій Мерседес Спринтер та дві неповнолітні дівчинки, пасажирки мікроавтобусу, отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до лікарні. Одна з дівчаток внаслідок отриманих травм померла.

На даний час 42-річного водія вищезазначеного вантажного автомобіля, жителя м.Біла Церква, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

21 жовтня  йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої).

Наразі  проводяться  необхідні  слідчі  та  процесуальні  дії, спрямовані на  встановлення  усіх  фактичних  обставин  справи. Вживаються заходи щодо обрання водію запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.

Санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

Поділитись