На Черкащині 18-річний хлопець відлупцював поліцейських

На Черкащині 18-річний хлопець відлупцював поліцейських

Черкаською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно молодика, який обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків щодо охорони громадського порядку), ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що молодий хлопець, будучи неповнолітнім на момент вчинення вказаних кримінальних правопорушень, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на одній із вулиць села, під час конфлікту з 44 – річним односельцем, спричинив йому легкі тілесні ушкодження, передає provce.ck.ua.

У подальшому, порушуючи громадський порядок, нецензурно лаявся як до місцевих жителів, так і до представників сектору реагування патрульної поліції. На законну вимогу правоохоронців щодо припинення протиправних дій, продовжував чинити опір працівникам поліції, які його конвоювали у вигляді активної фізичної протидії з нанесення їм легких тілесних ушкоджень, після чого, перебуваючи у кайданках, зник з місця вчинення злочину.

За принципової позиції прокурора, який враховуючи тяжкість вчиненого злочину, наполягав на суворому покаранні, вироком Черкаського районного суду міста Черкаси зловмисника визнано винними за ч. 1 ст. 125, ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345 КК України та за сукупністю злочинів призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили та вивчається прокуратурою на предмет законності.

Поділитись