На Авдіївському напрямку рашисти продовжують посилювати війська

На Авдіївському напрямку рашисти продовжують посилювати війська

росіяни продовжують спроби оточити Авдіївку. Мали успіхи у напрямку Степового та «коксохіму».

 Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець.

На Авдіївському напрямку противник продовжує посилювати війська. Відтепер там оперують, як мінімум, два танкові полки.

За останні півтори доби окупаційні війська провели на цьому напрямку серію атакуючих і штурмових дій. Зокрема, східніше Степового, передові підрозділи 114-ї ОМСБр 1-го армійського корпусу противника, за підтримки інших підрозділів, атакували передові позиції і мали успіх, витіснивши наші підрозділи з одного звідного опорного пункту.

«У напрямку «коксохіма» бої ще тривають, але, очевидно, вони вже зайняли посадку за залізницею біля північної частини комбінату», — пише Машовець.

У напрямку Каштаново -«Виноградники» та у бік «Царського полювання» бойові дії продовжуються.

У напрямку Водяне – «Дев’ятий квартал» (Авдіївка) противник намагався вийти на тили наших підрозділів, що обороняються в районі села Опитне, але безрезультатно.

Для підтримки та забезпечення активних наступальних дій на Авдіївському напрямку командування противника також організувало та провело низку атакуючих дій і на сусідніх напрямках та ділянках, але безрезультатно.

«Враховуючи, що противник не припиняє своїх спроб атакувати (при цьому не зменшуючи обсяг своїх сил та засобів), а також те, що він продовжує посилення свого угруповання на Авдіївському напрямку, цілком можливо дійти висновку, що його командування поки не відмовилося від реалізації своїх планів щодо Авдіївки», — робить висновок оглядач.

Серія атак росіян на південь від Роботиного нічим більш-менш «виразним» не закінчилася.

На Північному оперативно-стратегічному напрямку противник провів ротацію у складі своїх «сил прикриття кордону». Також Машовець повідомляє, що білоруські військові беруть участь у навчаннях з оволодіння ОТРК типу «Іскандер-М». Очевидно, ці тренування проходять під керівництвом і «діяльною участю» російського інструкторського складу.

Поділитись